2012-04-05 23:11 #0 av: Exxozzie

Det kan vara bra att läsa igenom den här texten innan du börjar använda Skönhetsrecept iFokus. Här står det i vilken grupp du ska placera ditt inlägg, vad sajten handlar om och länkar till våra sajtregler och några av våra andra läsvärda artiklar.

Om SRiF (Skönhetsrecept iFokus)

Först och främst vill vi hälsa dig varmt välkommen!

Skönhetsrecept iFokus är sajten för dig som gör egna skönhetsprodukter till exempel schampo, hudkrämer eller mascara. Är du helt ny inom området hoppas vi att du får det stöd och de råd du behöver för att börja tillverka eget, du också.

Sajten är tänkt att fungera som receptbank, tips och trix man kan behöva när man stöter på problem med sina produkter och för att skapa diskussioner kring råvaror och ingredienser. Vi är en blandad grupp av medlemmar. Det finns dem som hållit på med egentillverkning i flera år och de som precis har kommit på att man faktiskt kan göra allt själv. En del tycker om att göra egna recept och forska om olika råvaror. Andra håller sig så nära naturen de kan med t ex oljor, honung och växter. Några vill göra enkla huskurer. Några vill göra super-krämer med många ingredienser. Oavsett hur du vill göra eller vad du vill åstadkomma med dina produkter finns det utrymme för diskussion här.

Tack vare att vi är en sådan blandad grupp har vi mycket att ta och ge här på Skönhetsrecept iFokus.

Vi vill även öka medvetenheten kring skönhetsvård. Många vet t ex inte vad en vanlig ansiktskräm brukar innehålla fast de smörjer in sig med den morgon och kväll. De vet inte heller vad en hud behöver och mår bättre av (eller sämre av). Ökar man medvetenheten och kunskapen kring några av råvarorna kommer man långt och det är lättare att förstå hur man ska behandla sina problem. Men ibland blir man vilsen, oavsett hur mycket man kan och det är ju där Skönhetsrecept fortsätter att komma in i bilden.
Öka din medvetenhet och våga göra själv!

Om grupperna i forumdelen

För att veta var du ska placera ett nytt inlägg har vi tänk så här:

 

Skönhetsrecept: Här placerar du tips på recept eller om du vill ha tips på recept. Om du redan har fått tag på ett recept men har frågor kring det placerar du ditt inlägg här också. - Allt som handlar om recept helt enkelt!

Huskurer: Du som vill tipsa om eller vill få tips om huskurer placerar ditt inlägg i den här gruppen. Med huskurer menas enklare recept/kurer för lättare och tillfälliga besvär. T ex om du har brännt dig på brännässlor och vill få bort klådan. - Allt som har med huskurer att göra ska ligga i den här gruppen!

Råvaror och ingredienser i skönhetsrecept: Frågor, tips och diskussioner kring ingredienser eller råvaror som finns att köpa eller som man har tänkt att använda till sin produkt (eller kanske rentav bara vill veta mer om). T ex om man vill veta vilket vegetabiliskt fett man ska ersätta ett animaliskt med i ett recept som man hittat eller vilket konserveringsmedel som fungerar bäst.

Redskap, metoder och ämnen kring skönhetsrecept: Här placerar du inlägg när du funderar över redskap, hur man räknar om recept, var du kan få tag på t ex en bra våg m.m. - Praktiska saker som har med egentillverkning att göra men som inte passar in på “Huskurer”, “Skönhetsrecept” eller “Råvaror”.

Köpta Produkter: Här placerar du inlägg som har med köpta produkter att göra eller om du vill få tips på produkter att köpa. Det kan t ex handla om färdiga krämer, schampo, balsam m.m och alltså inte om råvaror som ska in under gruppen “Råvaror och ingredienser”. Se våra regler för hur köpa produkter ska diskuteras.

Lekar, undersökningar etc: Här hamnar kluringar, undersökningar och lekar.

Köp & Sälj/Annonser: Om du har något att sälja eller efterlyser något du vill köpa kan du lägga in en annons i den här gruppen.

Sajten SRiF: Här kan du fråga om hur du hittar eller vill diskutera generellt om själva sajten Skönhetsrecept iFokus. Det kan t ex vara om du inte hittar reglerna för sajten eller om du har förslag på förbättringar.

Off Topic: Off Topic är ingen grupp utan en tråd. Tråden heter "Off Topic" och där kan vi diskutera allt som inte har med skönhetsrecept eller skönhetsprodukter att göra. När tråden blir för lång kommer en ny tråd osv.

Läsvärt här på SRiF

Sajtregler: Det är viktigt att veta vilka regler som finns på SRiF. Dessa har vi för att skapa trivsel och undvika missförstånd. Läs igenom dessa så att du inte bryter mot reglerna av misstag.

Regler för diskussioner kring Köpta Produkter: Det finns särskilda regler för hur köpta produkter ska diskuteras. Dessa finns för att vi på Skönhetsrecept iFokus ser gärna att man gör sina produkter själv. Det är inget fel med att köpa produkter men många som kommer hit vill diskutera egentillverkning och vill ha tips därefter.

Grundutbildning för att börja med Skönhetsrecept: Är du ny inom området är Grundutbildningen en läsvärd artikel. Den ökar förståelsen om hur produkterna är uppbyggda av vad du kan tänkas behöva för redskap. Artikeln är inget man måste följa till punkt och pricka utan är mest till för att ge en tydligare bild över vad det är man håller på med hemma i köket.

Om Sajten: En presentation av Skönhetsrecept iFokus och vi som arbetar här.

Länkarlistan: Länkar relaterade till Sajten. Kan vara bra om man letar efter liknande sajter eller vill ha tips på andra hemsidor.

Ordlistan: Skönhetsreceptens ord: Om det finns ord som du inte förstår kan du kolla vår ordlista. Kanske finns ordet med där. Om det inte gör det - medela medarbetare eller sajtvärd så lägger vi in det i listan.

Fler artiklar hittar du i artikeldelen på SRiF. Det är bara att börja gräva ner sig!

 

---

Bild på framsida: http://morguefile.com/