Annons:
Etiketterskönhetsreceptartiklarhud
Läst 11313 ggr
Officielle
5/12/15, 6:39 PM

Oil cleansing method

Skippa ansiktsprodukterna fulla med en massa kemikalier som förstör din hud. Rengör istället huden naturligt med hjälp av ren vegetabilisk olja.

Oil cleansing method eller OCM som metoden förkortas till handlar om att man rengör huden med Olja. Det kanske låter som något för alla som har torr hud men alla kan använda sig av OCM, oavsett vilken hudtyp man har. 

Det första många tänker när de hör att man ska tvätta huden med Olja är att det blir fett. Det pratas ständigt om att fett täpper igen porerna och orsakar finnar. Det är sant att vissa fetter kan täppa till huden men i oil cleansing method använder man sig endast av vegetabiliska oljor som inte täpper igen porerna. 

Det andra många tänker på är om fett verkligen kan ta bort smuts och smink från huden. Metoden funkar enligt principen ”lika löser lika” och det betyder att fett kan lösa fett. 

När man börjar med OCM kan det vara svårt att veta vilka oljor som passar ens hudtyp. Det finns så kallade torra, halvfeta och feta oljor som är bra för olika hudtyper. Har du torr hy bör du välja en fet Olja och om du istället har fet hy bör välja en torrare Olja

För att göra själva rengöringen av ansiktet med oljan behöver man massera runt oljan i ansiktet ett par minuter innan man kan skölja av den. Efter att man masserat runt oljan i ansiktet i ett par minuter kan man känna små korn på huden. Kornen är i själva verket smuts som kommit upp från porerna. För att få bort oljan från ansiktet kan man antingen skölja bort den med hjälp av varmt vatten eller så kan man blöta en handduk med varmt vatten och placera handduken över ansiktet. När handduken svalnat tar man bort den från ansiktet och gör samma sak en gång till för att vara säker på att oljan försvunnit. 

Om man har smink på sig kan man behöva tvätta ansiktet med oljan två gånger för att försäkra sig om att allt smink avlägsnats. 

Om man känner att man behöver tillföra lite extra fett till huden efter själva rengöringsprocessen kan man ta lite Olja och massera in i ansiktet. 

Själva poängen med OCM är att det är väldigt naturligt och skonsamt för huden då det inte irriterar eller torkar ut den. 

Har du eller skulle du kunna testa ocm?

Sweet as sugar, cold as ice, break me once i'll break you twice. 

  • Redigerat 3/15/22, 10:10 AM av Niklas
  • Redigerat 3/22/22, 6:05 PM av TatsuOni
Annons:
[pusselbit]
5/12/15, 10:08 PM
#1

Vad har du själv för erfarenheter av OCM? :)

Officielle
5/13/15, 7:08 AM
#2

#1 Har använt mig av OCM i snart åtta månader och det är det bästa beslutet jag tagit för min hy! Tidigare hade jag stora problem med acne och torra partier i ansiktet. Nu är min hy normal, dvs inte torr och inte fet. Får finnar orsakade av hormoner runt tiden i månaden men annars håller sig huden fin. Jag rekommenderar alla att börja med OCM då jag är oerhört nöjd med mitt resultat. :)

Sweet as sugar, cold as ice, break me once i'll break you twice. 

[pusselbit]
5/13/15, 5:40 PM
#3

#2 Vilka oljor kör du på?

Officielle
5/13/15, 5:57 PM
#4

#3 Jag använder mandelolja för sminkborttagning, rengöring och fukt. Det är min favoritolja. 

Cirka två gånger i månaden blandar jag min mandelolja(vid rengöring) med lite ricinolja eftersom att ricinolja är en väldigt rengörande Olja som "drar ut" mycket smuts ur porerna. Dock blir jag lite torr av ricinoljan, därav att jag använder den så sällan. 

Jag använder alltså bara ricinoljan vid tvätt, inte för att ta bort smink eller för att tillföra fukt till ansiktet.

Sweet as sugar, cold as ice, break me once i'll break you twice. 

[pusselbit]
5/13/15, 6:23 PM
#5

#4 Jag har testat denna metod förut med ricinolja (och nån annan) men tyckte det kändes för omständigt, jag har känslig hud med tilltäppa porer och fick bråka himla mycket med just ricinen eftersom den är så pass fet, samtidigt som jag var rädd att huden skulle bli ännu mer igentäppt, jag fick då blöta handduken skållande het för att få bort ricinen ordentligt, och det är ju inte bra det heller för kärlen i huden så jag fastnade aldrig. Jag hade fått för mig att OCM just innebar tvätt med Ricinolja+ annan Olja i valfri mängd men metodens namn säger ju egentligen att man bara ska rengöra med Olja och inget mer. Jag körde på kokosolja förut och skulle kunna tänka mig att gå tillbaka till det som ansiktstvätt men nu har jag redan en fungerande som varken ger mig akne eller stram hud så det får vara så länge :)

Officielle
5/13/15, 6:47 PM
#6

#5 När jag började med OCM blev min hud till en början helt hemsk. Fick ännu mer finnar än jag redan hade men det gick över efter cirka tre veckor. Efter de tre första veckorna blev huden jämnare och mindre oren allt eftersom jag fortsatte med OCM. 

Håller med dig om att det är svårt att skölja bort ricinoljan. När jag har använt ricinolja går jag alltid in i duschen och tvättar håret och allt samtidigt som jag sköljer bort ricinoljan. Med hjälp av värmen och ångan från det varma vattnet i duschen försvinner ricinoljan helt för mig. Testa det om du har planer på att använda ricinolja igen! :)

Sweet as sugar, cold as ice, break me once i'll break you twice. 

Annons:
Blueberry95
5/29/15, 5:24 PM
#7

jag kan säga att den här metoden räddade mig! I början av tonåren hade jag ganska mycket finnar men när jag slutade tvätta ansiktet med starka hudvårdsprodukter och började använda Olja istället har jag inte en enda finne. Rekommenderar

Officielle
6/6/15, 1:45 PM
#8

Efter att jag kollat på den här hemsidan och insett att min mandelolja faktiskt täpper till porerna lite vill jag testa en ny Olja. Som ni kan se på hemsidan är oljorna ordnade på en skala 0-5 där 0 betyder att oljan inte täpper till porerna alls och så vidare. 

Såg att min mandelolja som är den oljan jag använder mest har en 2 vilket jag tycker är för högt. Vill testa oljor som har en 0 på skalan för att se om det blir någon skillnad. 

Hade tänkt använda solrosolja för sminkborttagning och rengöring och arganolja för fukt(istället för hudkräm). 

Ska beställa en ekologisk arganolja men jag vet inte vad eller var jag ska köpa solrosolja. Måste det stå något speciellt på flaskan för att den ska vara så bra som möjligt för att användas i ansiktet?

Sweet as sugar, cold as ice, break me once i'll break you twice. 

TatsuOni
6/14/15, 1:01 PM
#9

#8 Så länge oljan är kallpressad så borde näst intill vilken som helst fungera. Jag köper t ex min olivolja i mataffären. Jag hade kollat i mataffären efter en kallpressad, gärna ekologisk solrosolja i första hand, då det är billigast.


"Nästan allt går att använda till håret"

Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.

Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik

https://tatsu.blogg.se/

Sindri
6/26/15, 6:45 PM
#10

#8 av: Officielle

Åh, vilken bra lista. Perfekt att använda sig av när man gör krämer. Tack!

alinass
6/29/16, 10:48 PM
#11

Sätter igång tråden igen. Jag kör med kokosnötsolja. Smetar in den i ansiktet och sedan tar jag en våt handduk och torkar av. Huden blir så fin av det.

Annielle
7/12/16, 10:16 PM
#12

Jag använder kallpressad eko solrosolja sedan ca ett och ett halvt år tillbaka, så länge har ingen annan rengöring varit värd att fortsätta med för mig! 🙂

Men, jag gör inte exakt som Ocm i sin ursprungliga form eftersom det är för uttorkande och irriterande för min hy.

Jag blöter ansiktet, masserar runt ganska mycket Olja och torkar sedan bort den med fuktig bomull eller väldigt mjuka tvättbara ansiktsrondeller (kan man sy själv i tex velourtyg om man vill) sköljer sedan ansiktet i lite kallt vatten, klart!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

TatsuOni
3/16/22, 9:49 PM
#13

Nu rengör jag inte mitt ansikte dagligen längre. Men när jag duschar, så brukar jag massera in lite Olja innan jag kliver in i duschen. Och tvätta bort den i duschen. Behöver inte använda lite mycket ansiktskräm efteråt då heller.

För rengöring kan jag använda i stort sett vilken Olja som helst. Men för att smörja in ansiktet efteråt, så föredrar jag nattljusolja för stunden. + mina köpta produkter.


"Nästan allt går att använda till håret"

Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.

Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik

https://tatsu.blogg.se/

  • Redigerat 3/16/22, 10:19 PM av TatsuOni
Annons:
Upp till toppen
Annons: