Köpta Skönhetsprodukter

Helosan

2011-09-17 17:16 #0 av: Exxozzie

Helosansalvan känner många till. Den används på delar av kroppen som är torra eller mycket torra. Den finns också i husdjurens medicinskåp.

Ingredienser:

Aqua, Paraffinum liquidum, Glycerin, Cetylalkohol, Glyceryl Stearat, PEG-100 stearat, Eucalyptus globulus, Polyaminoprpyl biguanide, Propylparaben.

Men vad betyder egentligen innehållsförteckningen?

/Ämma
Sajtvärd på Skönhetsrecept iFokus

Anmäl
2011-09-17 17:24 #1 av: Exxozzie

Här kommer en mer eller mindre objektiv redovisning:

Aqua: Vatten

Paraffiunum Liquidum: Paraffin, som är en fraktion ur mineralolja.

Glycerin: Glycerol. Fuktbindande alkohol.

Cetylalkohol: Fettbindare. Kommer från fetter och är en fettsyra. Denna gör salvan len och kladdig. Den Helosan är den troligtvis emulgeringsmedel men den kan också, i andra fall, vara stabiliserande.

Glyceryl Stearat: VE-fett. Emulgeringsmedel som utfinns från fetter. Jag tror att det är ett vax, men är inte inte hundra.

PEG-100 Stearat: PEG=Polyetenglykol av stearinsyra. Ett fett eller vax. PEG-10 Ester är samma sak som olivåterfettning men PEG 100 har jag inte hört så mycket om.

Eucalyptus Globulus: Det latinska namnet för Feberträ. Troligtvis är det en eterisk olja eller syntetisk doft. Här ifrån har Helosan fått sin klassiska doft.

Polyaminopropyl Biguanide: Ett syntetiskt desinfektionsmedel även förkortat PAPB. En polymer som kan irritera hud och ögon i för höga doser.

Polyparaben: Parabener används som konserveringsmedel.

/Ämma
Sajtvärd på Skönhetsrecept iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.