Råvaror och ingredienser i Skönhetsprodukter

Apelsin istället för citron?

2011-11-28 19:01 #0 av: MelanieL

Hade brist på citron när jag gjorde en ansiktscrub idag så tog apelsin istället. Pressade saften och hällde i helt enkelt. Tillsammans med den något gula olivoljan blev det en jätte fin ansiktsscrub som kan förväxklas med apelsinjuice haha!

Så frågan är funkar apelsin också konserverande? Någon som vet?

Inehållet består av Olivolja, Avokadoolja, Kokosfett, Bikarbonat, socker, olivolja med citron smak, Äppelsaft från höst mogna äpplen (Vet inte varför jag hade i det fick för mig att det skulle lukta gott eller något) och lite salt då jag läste att det  tar död på svamp.

Ingridienserna står inte i någon speciell ordning.

Vad tror ni? Glad

Anmäl
2011-11-30 14:06 #1 av: MelanieL

Ingen som vet något? :)

Anmäl
2011-12-01 12:01 #2 av: Exxozzie

Okej, jag får väl svara då. :P
Tänkte att någon annan kunde göra det. Haha

Ja, den fungerar konserverande. Jag skulle våga säga att alla frukter är lite konserverande tack vare syrorna som finns i.

Apelsin kanske inte är lika effektiv som citron dock. Men alla citrusfrukter innehåller askorbinsyra, som är konserverande. Grapefrukt, citron, apelsin, lime de går att ersätta med varandra till viss mån. :)

Anmäl
2011-12-01 16:13 #3 av: MelanieL

Aha det visste jag inte! Tack för svaret :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.