Apelsin istället för citron?
Hade brist på citron när jag gjorde en ansiktscrub idag så tog apelsin istället. Pressade saften och hällde i helt enkelt. Tillsammans med den något gula olivoljan blev det en jätte fin ansiktsscrub som kan förväxklas med apelsinjuice haha!
Så frågan är funkar apelsin också konserverande? Någon som vet?
Inehållet består av Olivolja, Avokadoolja, Kokosfett, Bikarbonat, socker, olivolja med citron smak, Äppelsaft från höst mogna äpplen (Vet inte varför jag hade i det fick för mig att det skulle lukta gott eller något) och lite salt då jag läste att det tar död på svamp.
Ingridienserna står inte i någon speciell ordning.
Vad tror ni?
/ Melanie
Ingen som vet något? :)
/ Melanie
Okej, jag får väl svara då. :P
Tänkte att någon annan kunde göra det. Haha
Ja, den fungerar konserverande. Jag skulle våga säga att alla frukter är lite konserverande tack vare syrorna som finns i.
Apelsin kanske inte är lika effektiv som citron dock. Men alla citrusfrukter innehåller askorbinsyra, som är konserverande. Grapefrukt, citron, apelsin, lime de går att ersätta med varandra till viss mån. :)
Aha det visste jag inte! Tack för svaret :)
/ Melanie