Annons:
Etikettredskap-ingredienser-råvaror
Läst 3671 ggr
MelanieL
11/28/11, 7:01 PM

Apelsin istället för citron?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Hade brist på citron när jag gjorde en ansiktscrub idag så tog apelsin istället. Pressade saften och hällde i helt enkelt. Tillsammans med den något gula olivoljan blev det en jätte fin ansiktsscrub som kan förväxklas med apelsinjuice haha!

Så frågan är funkar apelsin också konserverande? Någon som vet?

Inehållet består av Olivolja, Avokadoolja, Kokosfett, Bikarbonat, socker, olivolja med citron smak, Äppelsaft från höst mogna äpplen (Vet inte varför jag hade i det fick för mig att det skulle lukta gott eller något) och lite salt då jag läste att det  tar död på svamp.

Ingridienserna står inte i någon speciell ordning.

Vad tror ni? Glad

/ Melanie

Skrattande

Annons:
MelanieL
11/30/11, 2:06 PM
#1

Ingen som vet något? :)

/ Melanie

Skrattande

Exxozzie
12/1/11, 12:01 PM
#2

Okej, jag får väl svara då. :P
Tänkte att någon annan kunde göra det. Haha

Ja, den fungerar konserverande. Jag skulle våga säga att alla frukter är lite konserverande tack vare syrorna som finns i.

Apelsin kanske inte är lika effektiv som citron dock. Men alla citrusfrukter innehåller askorbinsyra, som är konserverande. Grapefrukt, citron, apelsin, lime de går att ersätta med varandra till viss mån. :)


MelanieL
12/1/11, 4:13 PM
#3

Aha det visste jag inte! Tack för svaret :)

/ Melanie

Skrattande

Upp till toppen
Annons: