Råvaror och ingredienser i Skönhetsprodukter

smink färg

2013-03-09 10:59 #0 av: malin92hej

var får man tag på alla desse pigment och gärnoxid mm som man har i smink. har hört att en del köpper de i en vanlig färg affär men när jag fråga dom om man kunde ha de i smink så trode dom att man inte kunde ha de? humm

vore till stor hjäp om någon kunde berätta för mig var man kan köpa de i en affär eller nåt :D

och vad det är för skilnad på  pigment som man  köper i färg affär som man ska måla med och den pigmentet som man har i smink? om det skulle va så att de är någon skilnad :D

Anmäl
2013-03-12 14:34 #1 av: Exxozzie

Du kan får tag på olika pigment på Kosmetikkompaniet.se

De har en del affärer runt om i Sverige men de är ganska få och det blir jobbigt att åka dit om man bor långt bort. De flesta beställer från hemsidan och får det hemskickat.

Jag kan tänka mig att pigment som är till målafärg är inte lika finkornigt som pigment till smink. Det kan också vara så att det inte är lika rent som till smink. Men annars vet jag inte. Det är samma pigment i allt, ja. Järnoxid, som du säger, finns både till husfärg, smink och konstnärsfärg. :)

Anmäl
2013-03-13 13:25 #2 av: malin92


tack för hjälpen :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.