Skönhetsrecept

blank t-zon

2013-04-04 16:51 #0 av: [Classsic]

Jag har väldigt dålig hy och har alltid haft. Mycket fet och mycket finnar. Jag blir extremt blank i t-zonen (liknar ett smörpaket) vilket medför att jag måste bättra på mitt smink runt 10 ggr per dag (med puder). Detta medför i sin tur att sminket ser helt kakigt ut av lagret som bildas när jag tar på mer för att få bort det blanka. Hur gör ni andra? Någon som vet om någon mirakelprodukt (kräm, puder, foundation eller annat?)

Anmäl
2013-04-05 20:32 #1 av: Hellas

Vad använder du idag för hudkräm?
Jag tror på att använda ganska fet kräm trots att det kanske inte behövs.
Detta för att lura huden att inte överproducera fett.

Man ska inte "torka ut" huden genom att använda rengöring och ansiktsvatten som innehåller alkohol. Det ger motsatt effekt, huden producerar då ännu mer eget fett.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2013-04-06 11:33 #2 av: Exxozzie

Hellas har en bra på poäng tycker jag. Det är något som har fungerat för mig när jag hade fet hy.

Jag tycker också att det blir bättre om man använder en mycket tunn foundation i T-zonen och använder sparsamt med puder. Heltäckande foundation gör att huden har svårare att andas, då det är mer vax i dem. Dessutom kan överpudring bidra till fettproduktion eftersom det också är uttorkande.

Det är också skillnad på smink och smink. När jag var yngre fick jag otroligt dålig hy av märken som inte kostade så mycket (tror jag hade den där mousse-foundationen, H&M egna märke etc).

Anmäl
2013-04-06 12:51 #3 av: drutten2

Även jag har problem med fet T-zon.

Sminkar mig inte så ofta men då jag gör det så använder jag -Id matte bare minerals som fundation.och den matta Veilen som är från samma serie. funkar hyffsat tycker jag.

Sedan när det gäller rengöring så instämmer jag med att det helst inte ska innehålla uttorkande alkoholer eller tensider. Då producerar inte huden lika mycket fett. Huden kan dock behöva en övergångsperiod innan den vänjer sig.

Det jag använder just nu är. Aleppotvål eller Rasullera som tvätt och rosenvatten som ansiktsvatten. Har även gjort en egen "skakl-lotion" som innehåller 3 delar rosenvatten 1 del jojobaolja och eterisk Citron olja, som har en sammandragande och renande verkan på fet hud.

Anledningen till att jag kallar den skaklotion är att oljan lägger sig på vattnet i flaskan när man blandat ingredienserna och skakar den kraftig innan användning. Tar 3-4 droppar och stryker ut över ansiktet.

Det funkar bra för min hud. GladAnmäl
2013-04-06 19:40 #4 av: [Classsic]

Jag har använt både oljefria krämer och fetare varianer på krämer vilket jag har i dagsläget men jag har fortfarande lika fet hy...Har provat väldigt många foundations och även BB-cream (mer en färgad dagcreme) men samma feta blanka t-zon uppstår ändå :(

Anmäl
2013-04-06 19:41 #5 av: [Classsic]

Och så pass blank som jag blir (man kan i princip spegla sig i mig) kan jag inte visa mig ute, så jag måste ju göra något åt detta och då blir det  att pudra på då jag inte vet om något annat?

Anmäl
2013-04-06 23:26 #6 av: drutten2

Det kanske inte bara är krämerna i sig som är lösningen på problemet, utan även rengöringen. Icke uttorkande sådan. ;) Vad använder du att rengöra med? :)

Sedan kanske du inte kan få bort det helt, men dämpa fettutsöndringen något.
Anmäl
2013-05-11 17:54 #7 av: MajaL

Då får jag betrakta mig som inbiten nörd här. Går till hudterapeut var 8e vecka på ansiktsbehandling. Använder bara Bare minerals samt ett märke som heter Dr Gross. Det är vad som kommer i närheten av mitt ansikte. Inget annat. Har sjukt känslig hy och den blir ohyggligt lätt fet. 

Anmäl
2013-06-19 14:11 #8 av: [Kajsaa_00]

http://www.apoteksgruppen.se/sok/?search=aco+spotless&showxml=true&sort=both

Den där återfuktande krämen (fast nermattande) är jättebra, har hört det från en kompis hon älskar den :)

Anmäl
2013-06-19 19:25 #9 av: drutten2

Jag har provat denna från Lush.

Jag är väldigt nöjd med  den. Den drar liksom ihop porerna.

https://www.lush.co.uk/product/144/Enzymion-Moisturiser

Anmäl
2013-06-19 22:44 #10 av: [Classsic]

#8 Den har jag hemma :)

#9 Den får jag nog ta och prova då!

Anmäl
2013-11-11 12:01 #11 av: [AnnaRen]

Jag har samma problem, inte alls trevligt. Har hittat en billig "kräm" som man smetar på innan man lägger på foundation, det är en så kallad "mattnings kräm" .. den mattar ner huden och gör den slät! Den funkar galant på min hud.. du märker skillnaden på en gång !

Gå in på kicks och säg att du vill ha en mattnings kräm för ansiktet av Lumene eller vad nu de märket heter.. grymt bra!!!

Sen kan man ju investera i en bra foundation, en som passar din hud :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.