Annons:
Etikettskönhetsrecept
Läst 1787 ggr
Exxozzie
2013-05-16 16:14

Mer stabil creme?

Jag har någon slags svacka i min tillverkning just nu. Alla ansiktscremer som jag gör skiktar sig efter ett tag. En är det så illa med så att den är vatten i botten och salva högst upp.

Kan man göra något så att cremen blir mer stabil? Mer emulgeringsmedel? Stabiliseringsmedel? Gör det någon skillnad om man har gjort infusionerna på kokt kranvatten eller destillerat?

Jag har gjort så noga jag kan med temperaturer och vispning. Jag har inte påskyndat svalningen heller. :(

Finns det något knep när allt går åt pipan?


Annons:
Hellas
2013-05-16 18:10
#1

Jag har helt slutat göra krämer som innehåller vatten.
Istället har jag efter mycket experimenterande och testande funnit andra vägar där man egentligen inte behöver några kemikalier alls om man inte räknar E-vitamin som en kemikalie.

Recept…näe inte den här gången 🤐

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Exxozzie
2013-05-21 13:28
#2

#1 Typiskt. :P

Jag vill verkligen göra krämer. Men det är så himla tråkigt när de "går sönder".


Upp till toppen
Annons: