Köpta Skönhetsprodukter

Ljus foundation som är snäll mot huden?

2014-04-15 16:05 #0 av: TatsuOni

Jag sminkar mig väldigt sällan. Främst för att min hud mår så otroligt dåligt av det. Senast jag använde foundation så ploppade det upp en massa nya finnar på mindre än ett dygn. Foundation är alltså det största problemet. Jag har ingen lust att sminka mig dagligen med det vore kul att kunna göra det ibland utan att det tar flera månader för huden att återhämta sig efter finnar, sår och eksem.

Jag vet att det ska finnas en massa foundations som ska vara bra för huden/inte allt för dåliga. Problemet är inte vilket märke som är bäst utan vilket märke som har en superljus foundation. Mitt mål varje sommar är nämligen att bli så lite brun som möjligt och då vill jag ha en foundation som passar min hudton. Den får gärna vara någon nyans ljusare än så.

Så nu till min fråga. Vart kan jag hitta en riktigt ljus foundation som inte innehåller en massa kemikalier? Vill helst inte göra eget men om det inte går att köpa så får jag göra det. Så recept och förslag på var jag hittar ingredienser är också välkommna. Även förslag på annat smink utan "dåliga kemikalier" är välkommna.

Slut på romanenLipar

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2014-04-16 09:33 #1 av: [Glitterregn]

Prova mineralsmink, det fungerar för många med känslig hy. Mineralsmink brukar också finnas i väldigt ljusa färger. Everydayminerals har fått mycket bra kritik, har dock inte provat själv än. På everydayminerals kan man beställa hem 7 st prover i olika färger gratis, det ända man betalar är frakten :)

http://www.everydayminerals.com/store/productkit/mineralmakeup/free/

Medarbetare på kameleonter Ifokus.

Anmäl
2014-04-16 14:17 #2 av: [Lilyz]

Jag använder Tikeis mineralfoundation och den finns i riktigt ljusa färger och flera nyanser. Jag är själv riktigt blek och använder den som heter "Peach 1" så det finns alltså ännu ett steg ljusare! Jag såg verkligen ut som ett spöke när jag provade den som heter 0. SkrattarMan kan beställa prover för 10 kr styck eller köpa ett "provkit" där man själv bestämmer färgerna man vill prova.

Fungerar iaf för mig som också lätt får finnar av annat smink.

Anmäl
2014-04-17 08:00 #3 av: TatsuOni

Tack #1 och #2Skrattar #1 Skickas produkterna från USA, ett europeiskt land eller från Sverige?

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2014-04-23 21:26 #4 av: Cederin

Rekommenderar också Tikei varmt!

Medarbetare på Naglar och Hår

Anmäl
2014-04-27 15:18 #5 av: TatsuOni

Det fick bli TikeiGlad Har beställt en foundation, en ögonskugga, en concealer och några prover^^ Hoppas att jag blir nöjd, men av vad jag har läst så låter det braLipar

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2016-07-26 15:59 #6 av: TatsuOni

Så här två år senare så är det väl dags att skriva ett omdöme?Galen Jag sminkar mig inte regelbundet, men när jag gör det så använder jag foundation från Tikei och jag får inga hudreaktioner utav den. Jag tycker även att den håller bra, ger ett bra resultat och är tillräckligt ljusCool

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl