Skönhetsrecept

Ansikte förstört

2016-03-15 17:41 #0 av: Moln32

Jag har börjat komma på att jag saknar otroligt mycket mitt gamla jag. Både på utsidan och på insidan, mest min utsida för hur min utsida ser ut påverkas mitt självförtroende rätt så mycket. När jag började i de högre stadierna i skolan började jag använda Foundation, primer, bronzer och annat även fast jag inte behövde detta. Alla produkter på något sätt tyngde ner min hud oerhört mycket och jag började få blemmor och finnar och även väldigt stora påsar under ögonen. Jag började även att platta håret mycket utan anledning för att jag har alltid haft spikrakt hår som inte är frissigt. Men nu är det jätte frissigt och jag måste duscha varje dag för annars får jag jääätte oljigt hår. Men i alla fall så nu har jag verkligen förstört min hy i ansiktet känns det som. Sminket rinner bara av även fats jag har puder och makeup setting spray, jag får ingen snygg finish heller. Jag har fått en bra och en dålig sida i ansiktet, idag klarar jag inte av att visa den sidan. Jag har aldrig uppsatt eller som förr, luggen uppsatt med hårspennen. När jag kommer hem brukar jag bara slita av mig sminket och inte vilja göra något mer.  Förr var jag ''smal'' men jag har börjat gå upp i vikt och fått mer fett på kroppen. Kan vara att jag är i tonåren men ändå. Jag blir så himla ful på bilder och trycker ner mig själv när jag ser de, jag och mina kompisar brukar ofta ta foto på varran på ex. Snapchat.

Jag undrar om någon av er vet vad man kan göra. Ska man sluta att hålla på med smink och med håret och hoppas att det går tillbaks som det var? Det jobbiga med det är att det har blivit som en vana, exakt som man har en vana att bosrta tänderna innan jobbet/skolan. Ska jag åka till någon sådan där hudspecialist och fråga dem? Vad ska jag göra?

Tacksam för svar, har fått så himla dålig självkänsla för att jag har blivit så  ful och att jag har gått upp i vikt. Jag är även så himla trött hela tiden...

Anmäl
2016-03-15 18:41 #1 av: Aleya

Jag knappt hållt på med smink. Lite på ögonen. Men aldrig klegg i ansiktet. Det täpper bara till porerna och för mig kliar det bara.

Så du kan ju börja med att skippa foundation och se om det hjälper.
Håret kan du ju börja ta hand om med inpackning.
Och kanske inte platta varje dag.

Går ju att testa.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-03-30 14:39 #2 av: SandraMy

Hej!

Jojobaolja är jättebra för hud och hår, för den liknar vår egen talg väldigt mycket och balanserar huden så att den varken blir för fet eller för torr. Jag har en vän vars finnar nästan försvann helt med jojoba och mitt eksem som jag får varje jäkla vinter (i ansiktet!!) är nästan helt borta sen jag började med jojoba.

Mineralsmink är alltid ett bättre alternativ, den låter huden andas. Vill du verkligen fortsätta med att platta håret kanske det hjälper med värmeskydd, annars kör på inpackningar som Alyea nämner.

Hud och hår påverkas mer av det äter och dricker än det vi har på själva huden, så en bra idé är att se över dina vanor. Att dricka mycket vatten är nog så utjatat men gör väldigt mycket för hälsan och välmåendet.

Att gå upp eller ner i vikt beror ju helt enkelt på om du får i dig mer energi än vad du gör av med. Vill man tappa några kilo avråder jag dig starkt från att hoppa på dieter. Ett tips är att gå raska promenader på minst 35min varje dag, minska på läsk och juice, lägga lite minder smör på mackan, eventuellt byta ut vissa matvanor till sånt som mättar längre. Att köra på något i denna stilen håller i regel längre än att tvinga sig själv till att aldrig äta vissa saker eller att bli svimfärdig på gymmet 5 dagar i veckan.

:-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.